fredag den 18. marts 2016

Om godernes fordeling på 2 ½ minut


Den økonomiske ulighed er stigende.

En sådan udvikling medfører selvfølgelig store samfundsmæssige konsekvenser. Som borger i et demokrati er man nødt til at forholde sig til denne udvikling.

Det kan man så gøre enten ved at læse en bog på 671 sider eller se nedenstående video på 2 minutter og 27 sekunder. Eller eventuelt gøre begge dele.

Det er GOOD, der har lagt en video om fordelingen af verdens goder på nettet. Videoen giver i en nøddeskal en demografisk beskrivelse af verdens befolkning. Beskrivelserne er lavet ud fra en beregning, hvor verdens befolkning er antaget at være 100 mennesker. Derfor bliver godernes fordeling meget tydelige.

Den prisbelønnede franske økonom Thomas Piketty har skrevet et murstensværk på 671 sider om uligheden i økonomien "La Capital au XXle siècle". Dette værk er udgivet på dansk i 2014 af Gyldendal under titlen: ”Kapitalen i det 21. Århundrede”.

Piketty forsker i økonomisk ulighed med hensyn til formue- og indkomstfordeling og pointerer især kapitalens og formueindkomsternes stigende betydning for samfundsudviklingen. Han interesserer sig både for fordele, ulemper og risici ved den nuværende udvikling, hvor den økonomiske ulighed er stigende.