onsdag den 7. december 2016

Politikere i en anden verden?

Så skete det, jeg havde håbet på ikke ville ske. Men det var selvfølgelig et naivt håb.

En folketingspolitiker kan ikke dy sig, men hævder, at de ny PISA-tal er resultatet af en folkeskolereform fra august 2014 finansieret ved forringelse af lærernes mulighed for at forberede  god undervisning. Vedkommende politiker står nok ikke alene med sit postulat, uanset hvor ulogisk det er. Logik og fakta har desværre trange vilkår i politik i disse år. Og det uanset politisk tilhørsforhold.

Det er folkeskolen, som den så ud før skolereformen, der har æren for resultaterne. Som bekendt er det elever i niende klasse, der bliver PISA-testet. Folkeskolereformen trådte i kraft i august 2014. PISA- testen er gennemført i 2015. De testede elever har altså gået i skole et halvt til helt år under folkeskolereformen, men 8 1/2 - 9 år under den tidligere folkeskolelov.

Ved den forrige PISA-test i 2012 opnåede danske elever resultater på eller over PISA-gennemsnittet. Det blev af pressen og nogle politikere karakteriseret som "middelmådigt". Middelmådigt betyder efter ordbogen under gennemsnittet!

Måske skulle man lade være at lave politik på testtyranni og OECD-økonomer. Og lade være at damptromle hensynsløst hen over skolens ansatte.

Alternativt kunne der laves meget god skolepolitik ved at lytte til danske praktikere og et bredt spektrum af danske forskere fremfor nogle få udvalgte.




6 timer
Hov, hvad var det lige, der skete i dag?
Resultatet af PISA undersøgelser blandt vore 15 årige skoleelever viser, at danske elver er gået markant frem i matematik, naturvidenskab og læsning. Nu ligger Danmark over gennemsnittet i undersøgelsen. I matematik er vi nu på højde med de finske elever. Dygtige lærere og en skolereform, der har sikret flere timer i de tre fag og en mere varieret skoledag giver resultater.
http://nyheder.tv2.dk/…/2016-12-06-danmark-ligger-historisk…