mandag den 14. november 2016

Guld og grønne skove

Vi lever i en tid med mangel på stilhed, ro og fred. Stress, rastløshed og rodløshed er der nok af. De grønne skoves dybe stille ro er god medicin og er guld værd, når det gælder befolkningens fysiske og mentale sundhed.
Regeringen vil give mulighed for byggeri i skovene. Der er efter min mening ingen grund til at ændre på de eksisterende regler. 
    Tekst: Fritz Andersen, 1864
Melodi: Folkemelodi
I skovens dybe, stille ro,
hvor sangerhære bo,
hvor sjælen lytted mangen gang
til fuglens glade sang,
der er idyllisk stille fred
i skovens ensomhed,
og hjertets længsler tie her,
hvor fred og hvile er.
Allerede nu er der i skovene gode muligheder i form af vandrestier, udsigtspunkter, bålpladser, shelters og primitive teltslagningspladser. Hvorfor dog lave om på det?
Tvært i mod burde samfundet udlægge endnu større områder, som er beskyttet mod støj. Det er en lise for sjælen at kunne bevæge sig gennem et  landskab uden menneskeskabt støj. Det har ligefrem været på tale at give fredfyldte landskabsoplevelser på recept mod stress og jag.
Værdien af skovenes fred og ro kendte man allerede i 1864. Får tilbagegangen og den idelige higen efter negative forandringer, ussel mammon og de tomme løfter om guld og grønne skove bare vi fjerner basale beskyttelsesregler da aldrig ende?
Skovens katedral. Stenderup Midtskov, foråret 2016