lørdag den 7. maj 2016

Træder så mangen sti vild i Bramdrup og Bramdrupdam

Min vandretur i dag i det flotte solskinsvejr ad lokalområdets net af naturstier gav impulser, der åbenbart befordrede, at den gamle folkevise om Ebbe Skammelsøn, der "træder så mangen sti vild", hele tiden kværnede i mit hoved undervejs på turen: www.youtube.com/watch?v=flaUrVqv7hY

I Bramdrup og Bramdrupdam er vi beriget med rigtig mange naturstier. Blandt dem er stierne på de nedlagte jernbanetracéer fra Egtvedbanen(1898-1930) og Troldhedebanen (1917-1968). De gamle baneforløb er nu stier, der med nogle hundrede meters afstand forløber næsten parallelt gennem Bramdrup Sogn, inden de krydser hinanden ved kroen i Bramdrupdam og fortsætter henholdsvis mod nord og mod vest.
De gamle jernbanetracéer danner sammen med vore mange andre naturstier et sammenbundet stinet. Naturstierne løber tværs gennem og langs Bramdrups mange naturområder i form af søer, vandløb, skove, enge og overdrev.
Det giver et utal af kombinationsmuligheder for valget af den daglige vandretur og dermed mange forskelligartede naturoplevelser. Oplevelser der ofte sætter gang i associationsrækker som fx dagens om folkevisen med det fængende omkvæd "... Fordi træder Ebbe Skammelsøn saa mangen Sti vild."