mandag den 6. maj 2019

Gimme Shelter - Giv Ly

Billeder taget på nedenstående 9 km lange morgenvandring den første mandag i maj
Mandagens 9 kilometers vandrerundstrækning i "sølandet" vest for Kolding. Fra parkeringspladsen  ved Dybvadbro Station, der hvor Egtvedvejen på en bro passerer over Almind Å. Ad Troldhedebanestien til Ferup Sø og til venstre om søen over V. Nebel Å og op ad den stejle skråning til Stubdrup. Gennem Stubdrup Skov til stien og shelteret i skovbrynet over Stallerup Sø. Ad markvejen langs Stallerup Sø og ad Busholmvejen langs Stallerupkanalen til Troldhedestien og til venstre tilbage til Dybvadbro Station
Morgenlyset blev filtreret gennem klorofylfyldte nygrønne blade. Bladfabrikkerne arbejdede for fuld kraft. Solen gik og kom. Skyer tegnede i flintrende fart skygger på det grønne landskab. Jo, der var meget at nyde på min morgentur den første mandag i maj. Selv når bygernes hagl, regn, blæst og kulde fik mig til undervejs at søge ly for en kort stund i et skovbryns-shelter med søudsigt.

Shelterstunden sendte uvist af hvilken grund mine tanker tilbage til 1969. Tilbage til Rolling Stones nummeret “Gimme Shelter”. Giv ly.

Det må have været nutidens aktuelle politiske udfordringer, der på trods af de smukke omgivelser ubevidst rumlede i mit hovede.

Krig, oversvømmelse og vold. Giv ly. “Gimme Shelter” kunne være et program til de forestående Europaparlaments- og Folketingsvalgkampe.

Behovet for og sikringen af fortsat fred, frihed, fornuft, fordomsfrihed, fællesskab og folkestyre er fællesmængden, der knytter de to valg sammen.

“Oh, a storm is threat'ning
My very life today
If I don't get some shelter
Oh yeah, I'm gonna fade away

War, children, it's just a shot away
It's just a shot away
War, children, it's just a shot away
It's just a shot away

The floods is threat'ning
My very life today
Gimme, gimme shelter
Or I'm gonna fade away”

Link til Stones-sangen "Gimme Shelter":