mandag den 31. juli 2017

Hærvejsmotorvejen: Når kæmpekulturploven tilføjer unødvendige sår og ar

Det at nyde den smukke natur, roen, stilheden og de geologisk unikke og historisk interessante landskaber vest for Kolding og langs Den Jyske Højderyg fra Kolding til Viborg kan snart være en saga blot.
Et flertal i Folketinget har allerede afsat 65 millioner kroner til at få lavet en VVM-undersøgelse og en forundersøgelse af en helt ny motorvej fra Viborg gennem Midtjylland ned vest om Silkeborg og lige vest om Kolding med tilslutning til E45 syd for Kolding og lidt nord for Haderslev.
Hvis man er imod denne plan, er det nu, man klart, højt og tydeligt skal sige fra. Ligeledes skal man huske i forbindelse med den igangværende valgkamp at afæske kandidaterne til kommunal- og regionsvalget deres holdning til en sådan ny motorvej.
Både her på egnen lige vest om Kolding, vest om Vejle og i Midtjylland går den planlagte linjeføring igennem noget af Danmarks flotteste og samtidig mest spændende og interessante natur.
Det er usikkert om en ny motorvej vil aflaste E45, og så skal man alligevel samtidig udvide E45, hvor meget af den tætte trafik er interregional med mange forstoppelser til følge. Prøv bare at køre på strækningerne Skanderborg-Århus og Middelfart-Odense i myldretiden.
Det er ikke økonomisk bæredygtigt at lave en ny vestlig motorvej ned gennem det midtjyske, når hovedparten af trafikken har ærinde i Østjylland og langs aksen København-Odense-Århus. E45 kan i denne sammenhæng forholdvis enkelt, om man ønsker det, udvides med flere spor, uden at den barske kæmpekulturplov laver flere unødvendige sår og kæmpear, når den får lov at pløje sig igennem mere unik natur.
Vi har i Danmark i forvejen ikke for meget natur. Fredelig natur er en ubetalelig og uerstattelig ressource, som der allerede nu og endnu mere i fremtiden er stor efterspørgsel på. Selvfølgelig skal der ske udvikling i Midt- og Vestjylland, men den nuværende infrastruktur i disse områder er slet ikke fyldt op endnu, og eksistende infrastruktur kan opgraderes uden den voldsomme indflydelse på omgivelserne, som en motorvej giver. Bare spørg os, der bor i Bramdrupdam, hvordan det er at leve med en motorvej. Og det selv om man ikke bor lige op og ned af den.
Jeg siger NEJ til Hærvejsmotorvejen!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar