tirsdag den 5. september 2017

Hvad bygger Dansk Byggeri på?


Dansk Byggeri placerer i år Kolding Kommune på en 31. plads i erhvervsvenlighed.

Dansk Byggeri publicerer årligt en undersøgelse, hvor de rangerer kommunerne efter Dansk Byggeris opfattelse af erhvervsvenlighed.

Det er noget af en mærkelig undersøgelse. Når man kender lidt til kommunale beslutningsprocesser ser det f.eks. meget mærkeligt ud, at der kan være så store og hurtige fluktuationer mellem årene i den samme kommune med hensyn til erhvervsvenlighed. Kolding blev f.eks. i 2015 placeret som nr. 64. Steg i 2016 til en 18. plads for så i år at falde til en 31. plads.

I Dansk Byggeris undersøgelse indgår kategorien ”kommunes velfærdsservice”, der dækker folkeskoler og adgang til børnepasning. Også her falder Kolding i 2017 markant. Og det uanset, at Kolding Kommunes folkeskoler ligger nummer 1 blandt landets 98 kommuner, når det gælder faglig udvikling og nummer 4, når det gælder elevernes trivsel. 

JyllandsPosten har i en dag en artikel (kræver abonnement), der omhandler en rapport om de problemer, mange elever har i forhold til at føle sig uden for fællesskabet. 
Kolding optræder særdeles positivt i artiklen: Lemvig Kommune ligger højest i forhold til elevernes positive besvarelse af spørgsmål om elevfællesskabet "... tæt fulgt af Fredensborg, Hørsholm, Kolding.."
Eleverne skulle også besvare spørgsmål om elev-lærerfællesskabet. Her ligger Lemvig igen øverst "... sammen med Brønderslev, Esbjerg, Gentofte, Herning, Holstebro, Hørsholm, Kolding..."
Tilsvarende ligger Kolding Kommune i toppen med hensyn til kvalitet i kommunens dagtilbud.

Det er svært at gøre op med fordomme og manglende indsigt. Desværre gælder det ikke kun i forhold til Dansk Byggeri.

Dansk Byggeris undersøgelse virker ikke særlig troværdig eller lødig, når sådanne forhold ikke fanges op af undersøgelsen, og når en kommune som f.eks. Kolding inden for blot to år kan svinge i placering med henholdsvis 46 og 13 pladser.
Det er da vist mere et forsøg på at påvirke den kommunale valgkamp, end det er en troværdig videnskabelig undersøgelse. Det er helt legitimt, men lad dog være med at forklæde indlægget som en troværdig rapport. 
Dansk Byggeri bliver nok ved at publicere en sådan årlig rapport, så længe de opnår deres formål. Medierne skriver og fortæller hvert år stolper op og stolper ned om "resultaterne".


Professor: »Det er menneskeligt og økonomisk uforsvarligt, at vi ikke gør mere for at hjælpe dem.«
JYLLANDS-POSTEN.DK