torsdag den 20. juni 2019

Regndråber drypper i mit hår, så det driver

Billeder fra bladhangets beskyttende ly, IH 20.6.2019
Regndråber drypper i mit hår, så det driver. Jeg blev på formiddagsturen overrasket af en regnbyge uden at have paraply eller regnjakke med.

Men hvad gør det, når jeg kunne stå i ly af et tæt grønt bladhang. Se regndråberne tegne tusinder af ringe på søens vandflade og prikke på åkandernes flade tallerkener. Dufte til de mangfoldige søde, ramme, jordslåede og stikkende dufte, der forstærket af den lette regn kom bølgende mod min næse. Lytte til de fløjtende ligeglade fugle. Føle de lune regndråber prikke på hår, kind og næsetip. Stikke tungen ud. Smage de smagsløse regndråber. Regnbygen tændte for hver og en af mine fem sanser. Og den sjette sans står jo altid på on.

Det var Pedro Biker, der i 1970 sang "regndråber drypper i mit hår, så det driver": https://www.youtube.com/watch?v=bHVmgrr0VSk. En dansk version af Burt Bacharachs verdenshit "Raindrops keep falling on my head": https://www.youtube.com/watch?v=HsbkPDeC3tI


Mærkeligt, som en tilfældig sanselig naturoplevelse kan tænde for et dybt på den indre harddisk glemt stykke musik og endda i flere versioner. Og så dukker der tilmed også lagrede billeder og malerier op på nethinden.

Maleri af åkandemesteren Monet