fredag den 22. maj 2015

Er det for børn?


Efter knap fire års ventetid barslede Regeringen så endelig med sin i regeringsgrundlaget varslede børnepakke. Uden minimumsnormeringer!
Regeringsgrundlaget fra oktober 2011 (citat): " …kvaliteten af dagtilbuddene er blevet udhulet, så der i dag er flere børn for hver voksen, (…) . Regeringen ønsker derfor, at kvaliteten af dagtilbuddene øges, eksempelvis ved at der stilles krav om minimumsnormeringer”
Forskningsrapport fra SFI- Det Nationale Forskningscenter for Velfærd fra 30.september 2009 (citat): "... peger resultaterne ganske tydeligt på, at børns adgang til en højkvalitetsbørnehave generelt øger deres IQ, skoleparathed og dermed deres langsigtede udbytte af skoleundervisningen. Undersøgelserne dokumenterede såvel kortvarige kognitive effekter som længerevarende positive effekter i forhold til de børn, der ikke fik tilbuddet om en højkvalitetsbørnehave. Børnenes uddannelsesresultater i skolen blev bedre, flere fik en erhvervsuddannelse, og de klarede sig efterfølgende bedre på arbejdsmarkedet. Unge voksne, der som børn havde gået i højkvalitetsbørnehave, fik i lavere grad overførselsindkomster. Færre blev arbejdsløse, og færre blev kriminelle sammenlignet med deres jævnaldrende, som også kom fra belastende opvækstvilkår."
Hvilken storslået mulighed for at øge menneskelig vækst og velfærd. Og så samtidig forbedre samfundets økonomiske konkurrenceevne i form af færre på overførselsindkomst, færre arbejdsløse, lavere kriminalitet. Lige vand på konkurrencestatsriddernes mølle. Det lå lige til højrebenet! Og regeringen erkendte det i oktober 2011!