På gammeldansk hed vildsvin "iurs". Gennem tiden er "iurs" blevet til "ivers". Iversnæs er det gamle navn for Wedellsborg Hoved.
Nu til dags er der ikke vildsvin at opleve på Hovedet. Men der er så meget andet. Lappedykkere, fiskehejrer og et utal af forskellige andefugle. Rudler af rådyr og dådyr.
En helt særlig fornøjelse er det at opleve, når flokke af digesvaler i morgensolen forlader deres strandlejligheder i klintetoppens småhuler for at begive sig ud over kysten i halsbrækkende flyveopvisninger.
Den stejle havslidte klint giver syn for sagn i forhold til vores fortid titusindvis af år tilbage. Her fremtræder den skinbarlige undergrundsvirkelighed lige foran ens øjne.
Jeg har skrevet en del artikler om naturen og kulturhistorien på Wedellsborghalvøen:
Wedellsborghalvøens spøjse stednavne fortæller fantastiske historier:
https://ih18.blogspot.com/2018/01/wedellsborghalvens-spjse-stednavne.html
Halvøen Wedellsborg – vanskeligere at få fat end man ville tro: https://ih18.blogspot.com/2018/01/halven-wedellsborg-vanskeligere-at-fa_34.html
Wedellsborghalvøens bløde bølgende bakkelandskab:
Det er altid spændende at 'læse' landskaberne og dermed udlede, hvad der rent geologisk er sket op gennem tidsperioderne - eller hvad der specifikt var årsag til, at et bestemt sted ser ud som det gør.
SvarSletEnig, og jeg er helt vild med at kombinere et landskabs geologiske og kulturhistoriske elementer.
Slet